Шоколад

Шоколад (Chocolate)

2 хвилини читання

Напевно, немає такої людини, яка б не любила шоколад. Тримати в руках його обгортку настільки ж радісно як їсти його. Здається, що немає кращого подарунка, ніж шоколад. Давайте ж розберемось, чому він приносить нам стільки задоволення.

Chocolate:

Do you like chocolate? It’s popular all over the world, but why? Scientists have been trying to discover its secrets.

The main thing is that chocolate makes us happy. This may have something to do with the 380 known chemicals found in it. The problem is that many of these chemicals appear in other types of food too. So, it’s difficult to know why the ones in chocolate make us feel good. But we aren’t all lost. Adam Drewnowski at the University of Michigan found that chocolate makes the human brain produce natural opiates, called optoids. These can stop pain and make us feel good. Others think that we feel good after eating chocolate because of a chemical called anandamide. This occurs naturally in the brain and seems to give us a feeling of happiness. Normally, our levels of anandamide are very low and our body uses it quickly. But two scientists,
Emmanuelle di Tomaso of Harvard University and Daniele Piomelli of the
University of California believe that the anandamide in chocolate raises levels of the chemical in our brain. And other substances in chocolate slow down the speed at which we use the chemical. So, chocolate helps us feel happier for longer! Great!

But which chocolate is the best? Well, for a start, there’s more anandamide in dark chocolate than milk chocolate. So, you need to buy some dark chocolate. Then, you should follow these five tips from connoisseur chocolate makers Ghirardelli. They say that when choosing chocolate, you need to use all five senses:

  1. Sight: good chocolate has a shine to it.
  2. Smell: rub the chocolate with your finger to release the aroma. It
    should have a deep chocolate smell.
  3. Sound: when you break a piece of chocolate it should snap crisply,
    creating a sound similar to that of a thin piece of wood being broken.
  4. Touch: the chocolate should melt easily in your mouth becoming a thick
    liquid.
  5. Taste: good chocolate should not taste too sweet or too bitter.

 So, why don’t you go out and buy some chocolate and put it to the test!

Переклад:

Ти любиш шоколад? Він популярний у всьому світі, але чому? Вчені намагаються розкрити його секрети.

Головне – шоколад робить нас щасливими. Це може мати щось спільне з 380 відомими в ньому хімічними речовинами. Проблема полягає в тому, що багато цих хімікатів з’являються і в інших видах їжі. Тож важко зрозуміти, чому саме ті шоколадні вироби змушують відчувають нас добре. Але ми не все втрачено. Адам Дреновський з Мічиганського університету вияснив, що шоколад змушує людський мозок виробляти природні опіати, які називаються оптоїдами. Вони можуть зупинити біль і змусити себе почувати себе добре. Інші думають, що ми відчуваємо себе добре після вживання шоколаду через хімічну речовину, яку називають анандамідом. Це відбувається природним чином у мозку і, здається, дає нам відчуття щастя. У нормі рівень анандаміду дуже низький, і наш організм швидко його використовує. Але двоє вчених – Еммануель ді Томасо з Гарвардського університету та Даніеле Піомеллі з Каліфорнійського університету вважають, що анандамід у шоколаді підвищує рівень хімічної речовини в нашому мозку. І інші речовини в шоколаді сповільнюють швидкість, з якою ми використовуємо хімічну речовину. Отже, шоколад допомагає нам відчувати себе щасливішими довше! Чудово!

Але який шоколад найкращий? Ну, для початку, в темному шоколаді є більше анандаміду, ніж в молочному. Отже, вам потрібно придбати трохи чорного шоколаду. Потім слід дотримуватися цих п’яти порад від знавців виробників шоколаду Ghirardelli. Кажуть, що вибираючи шоколад, потрібно використовувати всі п’ять органів чуття:

  1. Вигляд: хороший шоколад має відблискувати.
  2. Запах: потріть шоколад пальцем, щоб випустити аромат. Він повинен мати глибокий шоколадний запах.
  3. Звук: коли ви розламаєте шматочок шоколаду, він повинен різко розірватися, створюючи звук, схожий на звук розбитого тонкого шматка дерева.
  4. Дотик: шоколад повинен легко танути в роті, стаючи густо рідким.
  5. Смак: хороший шоколад не повинен мати смак занадто солодкий або занадто гіркий.

То чому б не вийти і придбати трішки шоколаду і провести власні тести!

Джерело: HоtЕnglish, by Patrick Howarth

Додатковий матеріал до теми “Шоколад (Chocolate)”: