Opinion essay

Opinion essay

3 хвилини читання

Як відомо, лист є одним з найскладніших видів діяльності, на думку людей, які вивчають іноземні мови. Але на цей факт можна подивитися і з іншого боку, лист – відмінний спосіб показати ваш рівень мови. Адже саме при написанні різних творів нашим завданням є не тільки використання багатої лексики і правильних граматичних конструкцій, але в першу чергу вміння логічно і аргументовано вибудувати свій твір і тільки після цього використовувати в ньому ту багату лексику і граматику, якою ми неодмінно повинні скористатись. Одним з найпоплуряніших типів есе є Opinion essay, тому давайте розпочнемо ознайомлення з ним.

У різних навчальних посібниках ви можете зіткнутися з різними класифікаціями есе, ми ж зупинимось на чотирьох типах, які можна найбільш часто зустріти при підготовці до різних міжнародних іспитів, а саме:

  • Opinion essay.
  • “For and against” essay.
  • Providing solutions to problems essay.
  • Speculating about the causes essay.

Варто зазначити, що кожен з цих типів есе вимагає до себе уваги, тому не будемо поспішати і розглянемо кожен з них окремо. У цій статті мова піде про так званий opinion essay.

Отже, що ж це таке? Назва вже говорить нам про те, що при написанні такого есе, нашим завданням буде висловити і аргументувати свою думку з будь-якого спірного питання. Слід пам’ятати, що всі есе, про які піде мова, характеризуються вибором більш формального стилю при їх написанні.

Будь-яке ваше есе, незалежно від теми і мети його написання, складається з трьох частин, в разі opinion essay, в кожну з частин нам слід включити наступну інформацію:

  • Introductory paragraph – тут ви чітко обговорюєте тему, а так само свою думку з приводу цієї теми. Слід пам’ятати, що текст, який буде в цій частині, буде різним у залежності від того який тип есе ви пишете. Таким чином, якщо з теми заданого есе ви розумієте, що вас просять висловити свою думку з приводу того чи іншого питання, можна і потрібно цю думку чітко вказати саме тут. Подумайте про те, що читаючи ваш твір, той, хто його читає, повинен чітко розуміти, про що піде мова далі в вашому есе, саме вступ задає тон всій вашій роботи.
  • Main body – ця частина повинна складатися мінімум з двох абзаців, кожен з яких буде містити в собі одну чітко викладену і аргументовану ідею, яка буде підтримувати вашу думку з приводу того чи іншого питання. Та не намагайтеся втиснути в один параграф безліч різних ідей, навіть якщо вам здається, що це тільки допоможе переконати читача. Пам’ятайте, що кожен з них повинен виражати одну чітко викладену і закінчену думку. Для того, щоб підтримати і проілюструвати свої ідеї, ви можете скористатися прикладами з життя, цікавими фактами, даними статистики і т. Д. Ще одним важливим пунктом при написанні цієї частини вашого есе є так звані topic sentences. Це речення, з яких ви, як правило, починаєте кожен новий параграф основної частини свого есе, а відповідно і нову ідею / аргумент своєї роботи. Іншими словами, це короткий зміст всього вашого параграфа, виражене одним реченням. Можна сказати, що topic sentences є свого роду вступами до кожного нового параграфу. Саме з цієї причини, також як і у випадку зі вступом до цілого есе, прочитавши такий topic sentence, людина повинна вже зрозуміти, про що далі піде мова, а всі наступні речення повинні бути свого роду опорою ідеї, вираженої вашим першим реченням.
  • Conclusion – заключна частина, яка ще раз повторює вашу думку з даного питання. Написання цієї частини есе є і простим і складним завданням одночасно. Простота полягає в тому, що вам не потрібно придумувати нові аргументи, підтримувати їх, ще раз намагатися щось пояснити або довести, ви просто ще раз висловлюєте свою думку з приводу питання, про яке йде мова. Тобто повторюєте те, що вже було сказано у вступі. Складність же полягає в тому, щоб ще раз висловити ту ж саму ідею іншими словами, не повторюючи речення, які ви вже використовували у вступі.

Ось кілька підказок, якими ви можете сміливо користуватися при написанні вступів і висновків своїх есе з метою зробити їх більш цікавими:

Вступ Заключна частина
Зверніться безпосередньо до читача або задайте риторичне питання. Чітко висловіть вашу думку щодо даної теми
Почніть з цитати, яка найкращим чином підходить до теми вашого есе. Дайте читачеві будь-яку інформацію для роздумів, не виказуючи своєї думки.
Зверніть увагу на будь-яку цікаву або незвичайну ситуацію, сцену, цікавий факт. Можете закінчити цитатою чи риторичним питанням.

Приступаючи до написання opinion essay, візьміть до уваги наступні пункти:

  • В першу чергу визначитеся зі своєю позицією щодо теми, тобто згодні ви чи ні з темою есе. Складіть список своїх ідей і аргументів до цих ідей.
  • Не забувайте про те, що параграф не може складатися тільки з одного речення.
  • Починайте кожен новий параграф основної частини з topic sentence, мова про які йшла вище.
  • Використовуйте слова-зв’язки, вступні вирази в кожній з частин свого есе.

Вирази, які можуть допомогти вам висловити свої ідеї:

Для вираження думки:

In my opinion, I believe, I think, In my view, The way I see it, It seems to me (that), I strongly believe (that), I am strongly convinced (that) etc.

Щоб перерахувати пункти:

First of all, In the first place, To start with, To begin with, Firstly.

Щоб додати ідею:

Not to mention the fact that, What is more, Apart from this, Besides, Moreover, In addition to this / that, Furthermore, Another major reason, Also.

Щоб надати протилежну ідею:

Contrary to what most people believe, As opposed to the above ideas, There are people who oppose, Opponents of this view say, It is argues that, People argue that.

Щоб навести приклади:

For instance, For example, Such as, Especially, In particular.

Щоб зробити висновок:

All in all, To sum up, All things considered, Taking everything into account.

Додатковий матеріал до теми “Opinion essay”: